پروژه تحلیل فضای شهری – تحلیل و بررسی میدان شهرداری رشت 66 اسلاید
شامل ساختمان شهرداری و برج ساعت آن که نماد شهر رشت میباشد و نیز موزه پست و ساختمان قدیمی هتل ایران میباشد. مجموعه بناهای میدان شهرداری رشت در اوایل سلطنت رضا شاه پهلوی (۱۳۰۴-۱۳۲۰ ه.ش) احداث شده است. برج ساعت شهرداری که نماد شهر رشت محسوب میشود ،به هنگام وقوع زلزله مهیب و ویرانگر گیلان در سال ۱۳۶۹ ویران شده بود که چندی بعد به صورت سابق بازسازی گردید.
حاجی ميرزا خليل كه از مشروطه خواهان صديق بود مأمور تأسيس (شهرداری) گرديد و انجمنی به رياست و عضويت ، ، ، و به نام «انجمن بلديه» به او كمک فكری می كردند.
اصطلاحات آن روزی شهر كه در اطرافش فعاليت می شد ، عبارت بود از سنگفرش كوچهها و خيابانها (در آن تاريخ اغلب نقاط شهر خاكی و به مجرد ريزش باران غير قابل عبور بود)، طاق زدن زير معابر به منظور عبور فاضلاب ( گودالهايی از بارندگی تشكيل می شد كه مردم مجبور بودند به گرده افراد سوار شده از منطقه آب گرفته بگذرد)، رسيدگی به قصابخانه و نانوا ها و تنظيفات شهری و شماره گذاری در شبكهها و از اين قبيل كه هر يک در آن زمان دارای اهميت خاصی بودند.
برای توضیحات بیشتر و دریافت فایل به ادامه مطلب مراجعه نمائید…
بخشی از مطالب:
انجمن مبارک بلديه به سعی و اهتمام آقای حاج ميرزا خليل آقا كه رييس بلديه است ، شب و روز در فكر ترفيع حال اهالی و تخفيف قيمت اجناس و ارزانی ارزاق ميباشند . راه پير بازار كه از خرابی ممتنع العبور بود ، در اين ايام به اهتمام بلديه به نيكوترين طرحی مشغول تعمير است و ايضاً بلديه قول داده است كه هر شب هزار چراغ از الكتريسيته و فانوس های ملّون در معابر و محلات شهر رشت روشن كند. در زمان تصدی حاج ميرزا خليل آقا ، ساختمان كنونی شهرداری رشت هنوز ساخته نشده بود و اداره بلديه در محل ساختمان «خوستاريا» مستقر بود.
بر پايه خبری كه تحت عنوان اخبارات شهری در شماره ۱۲ روزنامه نسيم شمال در سال ۱۲۸۶ هـ.ش منتشر شده، نخستين اداره بلديه رشت ، پس از انتخاباتی كه در روز ماه ۱۲۸۶ برای تشكيل انجمن بلديه برگزار شد، تاسيس گرديد. برگزاری انتخابات مذكور و آغاز به كار اداره بلديه كه همزمان با تهران صورت پذيرفت، تاثيرات فراوانی در توسعه شهری رشت داشت. بر طبق خبر درج شده در روزنامه پرورش شماره ۱۳۵ چهارشنبه ماه ۱۳۰۵ ، اداره بلديه رشت در اين تاريخ به ساختمان نوساز خود انتقال يافت. ساختمانی كه با الهام از معماری نئوكلاسيک اروپا بويژه معماری روسيه و توسط معماران ايرانی مقيم رشت ساخته شد و هم اكنون نيز پس از گذشت ۷۵ سال مقر شهرداری رشت است.
مشکل ترافیکی میدان شهرداری رشت و راهکار پیشنهادی
به منظور حل مشکل ترافيکي شهرداري رشت اجراي طرح زير گذر در چهار محور اصلي اين ميدان در دستور کار مطالعاتي قرار دارد که پس از اتمام مطالعات آن اين طرح از سال 1389 قابليت اجرايي خواهد داشت. در مطالعات اين طرح ، ساخت زيرگذر بصورت تجاري و احداث مغازه در حاشيه آن ديده شده است تا شهروندان بتوانند علاوه بر استفاده از آن به عنوان پياده رو ، امکان ورود و خروج از چهار سوي ميدان شهرداري به اين محدوده را داشته باشند و هم نيازهاي اقتصادي و تجاري خود را از اين بازارچه زيرزميني تامين شود. مطالعات بخش اول اين طرح به اتمام رسيده است و مطالعات بخش دوم اين طرح در دستور کار قرار دارد. وي قابليت اجرايي اين طرح را منوط به توافق با بخش خصوصي ، تامين اعتبار از رديف اعتبارات ملي و کسب مجوز از شوراي اسلامي شهر رشت ذکر کرد .
به دليل بافت قديمي شهر رشت و ممانعت ميراث فرهنگي ، احداث پل عابر پياده در چهار محور اصلي هسته مرکزي شهر رشت ( ميدان شهداي زهاب ) براي کاهش بار ترافيکي شهرداري رشت وجود ندارد که اين مشکلات شهرداري را ناچار به مطالعه و پيداکردن راه حل ديگري چون ساخت پياده رو زيرگذر و بازارچه کرده است. اين طرح به منظور حل مشکلات طرافيکي ميدان شهرداري رشت با مشارکت بخش خصوصي اجرا خواهد شد. با توجه به اينکه شهر رشت يکي از اولين شهرهاي ايران محسوب مي شود که داراي شهرداري ( بلديه) است ولي به دليل بافت قديمي امکان توسعه و تعريض خيابان هاي اصلي آن وجود ندارد و سابقه خيابان هاي بخش مرکزي شهر رشت به بيش از 50سال مي رسد. خيابان هاي اصلي منتهي به ميدان شهرداري رشت از پرازدحام ترين مناطق اين شهر بويژه در بعد از ظهرها بشمار مي رود که مشکلاتي را براي عابران پياده ، خودروها و مردم اين شهر ايجاد کرده است.
و…..
بعضی از اسلایدها:
خرید آنلاین:
در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل
فرمت فایل : پاورپوینت – 66 اسلاید
حجم فایل : 23 مگابایت
سلام میخواهم بدانم مجری طرح حریم میدان شهرداری رشت چه فردی و یا چه مشاوری بوده اند؟