پروژه درس آشنایی با مرمت ابنیه – پروژه مرمت مسجد جامع رجبعلی ( تهران ) 46 اسلاید
مسجد حاج رجبعلي هم به عنوان مدرسه علميه و هم گنبد و هم محراب براي اقامه نماز داشته است اين مسجد داراي 3 ايوان است اصلي در جهت قبله قرار دارد و دو ايوان كوچكتر در شرق و غرب حياط است. هم چنين در بخش شمالي مسجد يك مهتابي موجود بوده كه هنگام زمستان در آن قسمت نماز برگزار ميشده است.
در بخش شرقي يك خانه كوچك با حياط مركزي وجوددارد كه به نظر ميرسد خانه مدرسه باشد اما درمحله به خانه ميراب معروف است. كه كاملاً در ارتباط با مسجد ميباشد.
تركيب ساختار و تزئينات بينظير مسجد آن را به يك بناي منحصر به فرد تبديل كرده است. اين مسجد داراي يك گنبد در وسط و دو نيم گنبد در جهت شرق و غرب بوده كه دو شبستان با دو فرش انداز در ادامه اين دو نيم گنبد قرار ميگرفته است.
دهانه قوسهاي اصلي آن 5/7 متر و گنبد مياني بر روي پلان بيضي واقع است. طبق عكسهاي قديمي، در جهت شرقي يك ورودي وجود داشته كه با يك هشتي به داخل حياط ارتباط پيدا ميكرده است. بنا به گفته قديميان محله ورودي اصلي با يك جلو خان بزرگ در بخش شمالي قرار داشته كه با راهروهايي به داخل حياط وارد ميشده است. در حال حاضر تنها نقشه عبدالغفار (سال 1309) مويد اين مطلب ميباشد.
برای توضیحات بیشتر و دریافت فایل به ادامه مطلب مراجعه نمائید…
بنا داراي دو ورودي اصلي و فرعي است. ورودي فرعي به صحن و ورودي اصلي به شبستان مسجد جديد باز ميشود.
همچنين يك ورودي ديگر از سمت غرب به داخل حياط وجود داشته كه هم اكنون نيز مورد استفاده قرار ميگيرد.
مالكيت مسجد همانطور كه به آن اشاره شد وقفي است كه هم اكنون تحت اختيار خانواده شريعتمداري است و كليه مخارج آن را پرداخت ميكنند.
مديريت مسجد در حال حاضر با معتمدين محله است.
۱-٢-٢- تاريخچه و محل قرارگیری بنا:
مسجد حاج رجب علي در خيابان پانزده خرداد در گذر قديمي درخونگاه در محله سنگلچ واقع شده است. آن چه از روي كتيبههاي موجود بر روي كاشيهاي مسجد بر ميآيد سال ساخت آن 1261 و 1262 هـ .ق ميباشد. اما به طور دقيق نميتوان تاريخ ساخت مسجد را با تاريخ كاشي كاري آن يكي دانست. چرا كه ممكن است كاشيكاري چند سال بعد از ساخت مسجد كار شده باشند.
مسجد حاج رجب علي متعلق به دوران قاجاريه است و حدود سال 1260 هـ .ق بنا نهاده شده است. اين مسجد از بناهاي دورة قاجار است كه دردوره قاجاريه ساختمانهاي بزرگی بنا شده كه همه آنها تقليد از بناهاي ادوار گذشته
است. معماران اين عصر هر چند سعي كردهاند كه ابتكاري به خرج دهند خودبنائي بسازند ولي موفق نشده و نتيجه مطلوبي بدست نياوردهاند. اغلب بناهاي آنان از روي دقت انجام نشده و فاقد مهارت فني نيز بوده كاشي كاري تركيب رنگهاي جديدي را در به وجود آورده اند ولي از كارهاي قبلي خيلي پستتر است و علت آن بيشتر عدم ذوق صنعتي ميباشد كه در تمام شئون فكري ان دوره رسوخ داشته است.
در تهران و اطراف آن دونمونه مهم از معماري قاجاريه ديده مي شود يكي مقبره حضرت عبدالعظيم است و بناي قابل توجه ديگر مسجد سپهسالار جديد تهران است.
۱-٢-٣- رخدادها و افراد مؤثر در احداث بنا :
طبق اطلاعات بدست آمده مشخص گرديده كه از سالها قبل از انقلاب خاندان آقاي شريعتمداري پيش نماز اين مسجد بودهاند. آقاي رجب علي كدخداي گذر در خوانگاه بودهاند واردات زيادی به ملامحمد جعفر شريعتمداري داشتهاند. آقاي شريعتمداري داراي دو پسر به نامهاي شيخ علي و شيخ حسن بوده كه بعدها آقاي حاح ملا جعفر شريعتمداري دختر حاج رجب علي را براي پسر بزرگتر خود آقاي شيخ علي خواستگاري كرده و در اثر اين قرابت، اين مسجد به همراه موقوفاتش وقت نوادگان دختري حاج رجب علي گرديده تا نسل در نسل دراين مسجد نماز بگذارند.
و…..
بعضی از اسلایدها:
خرید آنلاین:
در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل- فرمت فایل : 46 اسلاید پاورپوینت – pptx
- حجم فایل : 14 مگابایت
- برای دریافت پروژه های مرمت بیشتر اینجا را کلیک نمایید.
سلام… خسته نباشید… میخواستم ببینم پروژه مسجد حاج رجبعلی با چه قیمتی ارائه میشود و در ضمن نقشه های موجود دارای فایل اتوکد هست یا نه… در صورت امکان ارائه فایل پاورپویت و فایل اتوکد، قیمت به چه گونه است؟