پروژه تنظیم شرایط محیطی – طراحی اقلیمی 45 اسلاید – معماری همساز با اقلیم
ارسال شده از آرشیواطلاعات سایت
عنوان: پروژه تنظیم شرایط محیطی – طراحی اقلیمی 45 اسلاید – معماری همساز با اقلیم
نسل ها پيش که انسانهايي سرزمين ايران را جهت سکونت انتخاب و شروع به ساختن پوسته سوم انساني(پوسته اول پوست طبيعي انسان ،پوسته دوم پوشش مناسب با محيط زيست و پوسته سوم ساختمان را ميتوان نام برد)خود نمودند در شرايط مختلف آب و هوايي قرار گرفته و کوشش مقابله با شرايط محيطي و ايجاد فضاي مناسب داخلي ،آنها را با فرمها و روشهاي مختلف ساختمان در تطابق با محيط راهنما شد.
از اين رو در پهن دشت کشورمان که داراي آب و هواي مختلفي مي باشد با سيستم هاي متعدد ساختماني روبرو ميشويم. در تداوم مبارزه با شريط محيط خارج ، تجربيات ذيقيمتي در طراحي ،ساخت و انتخاب مصالح در ساختمان هاي سنتي کشور نهفته است که متاسفانه در زمان حاضر با برداشت غلط از معماري دنياي غرب، کليه دانش و تجربيات اسلاف خود را از ياد برده و با تقليدي ناقص از معماري بين المللي ، زمين هاي حاصلخيز اين مرز و بوم را بتن ريزي مي کنيم.
بيشتر دست اندرکاران ، فرم ظاهري معماري گذشتگان را تقليد کرده و نام معماري سنتي روي آن ميگذارند. در صورتي که فرم ظاهري معماري قديم در اثر استفاده از مصالح ساختماني منطقه، کارائي مصالح از لحاظ ايستايي و مقاومت در برابر بارها و فشارهاي وارده ساختمان، مقابله در برابر گرما، سرما و نزولات جوي شکل ميگيرد . البته فرهنگ منطقه نيز در فرم دهي هنر به عناصر ساختماني مطمئناً موثر ميباشد.
گذشتگان ما در اثر تجربه، دانش استفاده از موارد ياد شده با ارزشهاي مقاومت حرارتي آنها در هريک از عناصر مختلف ساختماني را آموخته و در نتيجه کليه ساختمانهاي سنتي در اطراف و اکناف کشورمان با آب و هواهاي مختلف از لحاظ سيستم هاي ساختماني ،مصالح بکاررفته و طرحهاي گوناگون از درون گرا تا برون گرا تنوع چشمگيري را ارائه مي نمايد و به بهترين وجهي جوابگوي شرايط محيطي استقرار خويش مي باشند. احاطه به عملکرد عمل پوسته سوم بشري در تنظيم شرايط محيط داخلي ساختمانهاي مسکوني در اقليم هاي مختلف و بکارگيري آن در بناي هر ساختمان سنتي مستتر است.
برای دانلود به ادامه مطلب بروید…
حال اگر معماران و دست اندرکاران امروز کشور با شناختي علمي از مصالح جديدي که در دسترشان قرار دارد و با توجه به شرايط اقليمي و عملکردهائي که در اثر پيشرفت تکنولوژي و طريقه زندگي انسان در زمان دست يابي به الکترونيک و فضا بوجود آمده است و مطابقت آنها با يکديگر عمل نمايند، در واقع دانش و روند معماري سنتي را در بناهاي جديد بکار گرفته اند. در اين حال شکل ظاهري معماري نيز ميتواند فرمهاي تازه اي که مطمئنا آنها نيز از شرايط اقليمي، استاتيکي، فيزيکي و فرهنگي تابعيت خواهند نمود بخود گيرد، که بر پايه معماري سنتي منطقه ولي با بيان تازه خواهند داشت.
در معماري سنتي ايران ساختمان بر اساس موقعيت جغرافيايي خويش از طريق سقفها، کم نمودن سطوح خارجي در مقابل تابش مستقيم آفتاب، احداث سايبانهاي مناسب هر منطقه، بادگيرها،زيرزمين ها، حياطهاي مرکزي، جانپناه هاي سايه گستر، پنجره هاي رو به آفتاب، انتخاب مصالح مناسب سقفها، ديوارها، احداث آب انبارها و … چنان با محيط خارج با محيط خارج مقابله مينمايد که بهترين آسايش فضاي داخلي را بدون استفاده از دستگاهاي پيچيده انرژي و آلوده کننده امکان پذير ميسازد، بعبارتي ديگر اسلاف ما به بهترين وجهي از قوانين و سيستمهاي غير فعال خورشيدي آگاهي داشته و استفاده کرده اند.
ولي تاکنون هيچ هيک از عناصر فوق الذکر از طريق علمي بررسي کاملي نشده و ارتباط آنها با يکديگر بصورت دانشي مدون عرضه نگرديده است.در صورتي که در کشورهاي ديگر دانشمنداني به تجزيه و تحليل علمي بيشتر عناصر سيستمهاي غير فعال خورشيدي دست زده و نمونه هاي ارزنده بر اساس نتيجه تحقيقاتشان طراحي، ساخته و به جامعه بشري ارائه نموده اند.
متاسفانه در کشور ما در رابطه با علم معماري به علت بي توجهي مسئولان و ناشناس بودن اين دانش در جامعه ميان توده مردم کتب زيادي تاليف، ترجمه و ارائه نگرديده است.
در اين تحقيق نمونه هايي(هرچند کم) از طراحي مربوط به اقليم بدون استفاده از وسائل و دستگاهاي پيچيده اشاره شده است.اميد است طراحان معماري علي الخصوص علاقمندان به معماري سنتي ايران بيشتر از روشهاي طراحي اقليمي و انرژي غير فعال خورشيدي که انرژي پاک ناميده شده است را در طرحهاي خود بکار گيرند. کاري که نياکان ما آنرا نسبت به شرايط خود انجام مي دادند.
خرید آنلاین:
در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایلفرمت فایل: PPT – پاورپوینت
حجم : 15 مگابایت
تصاویر:
برای به دست اوردن تجربه خوب است