در سال 1666، اسحاق نیوتن، دانشمند نامدار انگلیسی، کشف کرد که چنانچه نور خالص سفید از یک منشور عبور داده شود، به رنگ‌های قابل رؤیت تجزیه می‌شود. نیوتن همچنین کشف کرد که هر رنگ از یک طول موج منحصر به فرد تشکیل شده و قابل تجزیه به رنگ‌های دیگر نیست.

نقش رنگ در دکوراسیون داخلی,مقاله روانشناسی رنگ ها,مقاله معماری رنگ در دکوراسیون داخلی,مقاله پاورپوینت نقش رنگ در دکوراسیون داخلی,تحقیق درباره رنگ ها,مقاله پاورپوینت درباره رنگ ها,مقاله در مورد رنگ ها در طراحی داخلی,مقاله نقش رنگ در طراحی داخلی,مقاله معماری نقشه رنگ ها در طراحی داخلی,معماری داخلی و رنگ ها,مقاله فنگشوئی,مقاله در مورد رنگ ها,تحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمی
آزمایش‌های بعدی نشان داد که با ترکیب نورها می‌توان رنگ‌های مختلف را ایجاد کرد. برای مثال، نور قرمز در ترکیب با نور زرد، رنگ نارنجی را به وجود می‌آورد. رنگی که بر اثر ترکیب دو رنگ دیگر به وجود آید را ترکیبی می‌گویند. بعضی از رنگ‌ها، مثل زرد و ارغوانی، در صورت ترکیب شدن، همدیگر را خنثی می‌کنند و نور سفید می‌سازند. این رنگ‌ها را نیز رنگ‌های مکمّل می‌نامند.

برای دانلود و توضیحات بیشتر به ادامه مطلب مراجعه نمائید…

بخشی از مطالب:
تاثیرات رنگ‌ها از نظر روان‌شناسی
با وجودی که اثر رنگ‌ها تا حدودی ذهنی است و در مورد اشخاص مختلف فرق می‌کند امّا برخی از تاثیرات رنگ‌ها دارای معنی یگانه‌ای در سراسر جهان هستند. رنگ‌هایی که در طیف رنگ‌ها در ناحیه قرمز قرار دارند به عنوان رنگ‌های گرم شناخته می‌شوند که این دامنه‌اش از احساسات گرم و صمیمانه تا احساس خشم و عصبانیت متغیر است.
رنگ‌هایی که در ناحیه آبی طیف قرار دارند، رنگ‌های سرد نامیده می‌شوند و شامل آبی، ارغوانی و سبز هستند. این رنگ‌ها معمولاً آرامش بخشند امّا گاهی نیز ممکن است احساس غمگینی و بی‌تفاوتی را به ذهن آورند.

 

روان‌شناسی رنگ‌ها به عنوان روش درمان
در برخی از فرهنگ‌های قدیمی، از جمله مصری‌ها و چینی‌ها، از رنگ‌ها برای درمان استفاده می‌شده است. این کار که گاهی به آن نور درمانی یا رنگ شناسی نیز گفته می‌شود هنوز هم به عنوان روش درمان جایگزین مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در این روش:
•از رنگ قرمز برای تحریک بدن و ذهن و افزایش تمرکز استفاده می‌شود.
•از رنگ زرد برای تحریک اعصاب استفاده می‌شود.
•از رنگ نارنجی برای بالا بردن سطح انرژی استفاده می‌شود.
•از رنگ آبی برای کاهش درد و تسکین بیمار استفاده می‌شود.
•از رنگ نیلی برای تسکین ناراحتی‌های پوستی استفاده می‌شود.
اغلب روان‌شناسان به رنگ درمانی به دیده شک و تردید می‌نگرند و می‌گویند که درباره تاثیرات احتمالی رنگ‌ها اغراق شده و رنگ‌ها در فرهنگ‌های مختلف، معانی متفاوتی دارند. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که در بسیاری از موارد، تاثیرات رنگ‌ها در تغییر حالت افراد، تاثیراتی زودگذر و موقتی بوده است. برای مثال، قراردادن افراد در اتاق آبی ممکن است در ابتدا احساس آرامش در آن‌ها به وجود آورد امّا این اثر پس از آن که آن‌ها آرامششان را بازیافتند، به تدریج کاهش خواهد یافت
“آبی” رنگ آرامش، قدرت و سلامت است و می‌توان گفت، دارای خواصی درست برخلاف رنگ قرمز است.
پژوهش دانشمندان نشان می‌دهد، رنگ‌ها همانگونه كه بر روح و روان آدمی تاثیرات گوناگونی می‌گذارند، جسم او را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهند.
پژوهشگران بر این باورند كه هریك از رنگ‌ها سودمندی درمانی محسوسی برای بدن انسان دارند و گزارشهای بیشماری در مورد استفاده‌های موفقیت آمیز از رنگ در درمان بسیاری از بیماریهای فیزیكی دریافت كرده‌اند.
برخی از دانشمندان معتقدند: تمایل ناخودآگاه ما به یك یا چند رنگ خاص می تواند نشانه‌ای از نیازهای بدن ما در جهت ترمیم خود باشد.
آگاهی از ویژگیهای درمانی گوناگونی كه به هر یك از رنگ‌ها نسبت داده شده است، می‌تواند كمك زیادی به گزینش درست آنها، هنگام تهیه لوازم و طراحی دكوراسیون فضاهای مختلف خانه باشد.

رنگ قرمز
رنگ “قرمز”، مهیج‌ترین رنگ در میان رنگ‌ها است. این رنگ علاوه بر ایجاد احساس هیجان در بیننده، فعالیت امواج مغزی را تحریك می‌كند و ضربان قلب، تعریق و فشار خون را نیز افزایش می‌دهد.
از این رو، اغلب افراد در صورت وجود مقادیر زیاد رنگ قرمز در محیط احساس ناآرامی و هیجان می‌كنند، اما مشتقات معتدل‌تر این رنگ مانند سرخابی و صورتی، رنگ‌هایی گرم و بسیار لطیف هستند.
رنگ سرخابی
مجموعه‌ای از سایه‌های مختلف رنگ سرخابی آرامش عضلات و رفع گرفتگی و خستگی از آنها را موجب می‌شود.
 رنگ صورتی
صورتی نیز از آنجا كه بازدارنده اشتها است،می‌تواند برای درمان‌های رژیمی سودمند باشد
 رنگ نارنجی
“نارنجی”، رنگی گرم و صمیمی است كه بسیاری از خواص رنگ قرمز را داراست، اما نه به غلظت و شدت آن. نارنجی پرتوهای شادی آفرینی از خود ساطع می‌كند كه موجب رفع خستگی می شود. این رنگ محرك اشتها و دستگاه هاضمه است و در نتیجه برای استفاده در غذاخوری‌ها بسیار مناسب است.
نارنجی خالص ممكن است در سطوح بزرگ و به مقدار زیاد بیش از اندازه درخشان به نظر برسد، اما رنگ‌های دیگر خانواده نارنجی مانند هلویی، گلبهی، آجری و تنالیته‌های مختلف رنگ‌های خاكی، جذاب تر و مناسب تر از نارنجی خالص هستند.
 رنگ زرد
جذابیت رنگ زرد بیشتر به سبب قدرت آن در روشن نمایاندن فضاهای تاریك است. فضاهایی كه با تنالیته‌های رنگ زرد رنگ آمیزی شده باشند، انرژی بخش هستند و موجب رفع خستگی در بیننده می‌شوند.
این رنگ تمركزآفرین است و اگر به صورت خالص و به مقدار زیاد در محیط به كار گرفته شود، می‌تواند در بیننده خستگی عصبی ایجاد كند. رنگ‌های خانواده زرد هر چه روشن تر باشند، انرژی ملایم‌تری به ما می‌دهند. دانشمندان معتقدند، این رنگ برای درمان ناراحتی‌های روده‌ای سودمند است.

 

رنگ سبز
با درهم آمیختن گرمای زرد با آرامش رنگ آبی، رنگ “سبز” انرژی و زندگی به ما می‌بخشد.
این رنگ آرامش بخش، اضطراب را از ما دور می‌كند و موجب رفع تنش و گرفتگی‌های عضلانی می‌شود. سبز رنگی ایده‌آل برای فضاهایی است كه در آنها تمركز و آرامش مورد نیاز است.
تحقیقات انجام شده، رنگ‌های خانواده سبز را برای افرادی كه از افسردگی، اضطراب و یا ناراحتی‌های عصبی رنج می‌برند، مفید نشان می‌دهند.
رنگ آبی
“آبی” رنگ آرامش، قدرت و سلامت است و می‌توان گفت، دارای خواصی درست برخلاف رنگ قرمز است.
این رنگ موجب كاهش ضربان قلب و تعریق شده و همچنین فشار خون را پایین می آورد. آبی‌های روشن یادآور آسمان و رنگ صلح و آرامش هستند. تنالیته‌های تیره تر این رنگ، افكار عمیق را تحریك می‌كنند اما مقادیر زیاد رنگ آبی می‌تواند كسالت و اندوه و در نتیجه افسردگی خفیف را موجب شود.
 رنگ بنفش
رنگ “بنفش” هیجان قرمز را با آرامش آبی درهم می‌آمیزد، اما رنگی نه مهیج و نه آرامش بخش است. بنفش رنگی مرموز است و بعضی از مردم آن را ناآرام و اضطراب آور می دانند.
با این وصف، تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهد، تنالیته‌های رنگ بنفش در درمان میگرن‌ها و اختلالات عصبی مفید هستند. با پژوهش در خواص رنگ‌ها و استفاده بجا از آنها در فضاهای گوناگون خانه می توانیم وضعیت روحی و جسمی خود را بسیار بهبود بخشیم.

 

نقش و رابطه رنگ و فرم در معماری
غایت و هدف همه مجاهدت های هنری بیرون کشیدن و استخلاص ماهیت و سرشت معنوی فرم و رنگ و ازادی انها از زندان دنیای مادی است.از چنین ارزو و سودایی است که هنر غیر مادی نشات میگیرد.دنیائی که امروز در ان زندگی میکنیم,به دنیای انسان در سالهای گذشته,شباهتی ندارد.دنیای ما با ابداع و خلاقیت شکل گرفته است.ما بناهائی میسازیم که محتوای انها در عملکرد انها نهفته است;در عین حال بناها سمبول افکار و عقاید نیستند;بلکه تجسم افکاری هدف دار هستند.
رنگها روح دارند و زنده اند,رنگها کلمه اند و همچون کلمات سخن میگویند:از نهان سبز جنگل ها,از راز ابی اسمان و دریاها,از شفافیت و زلالی قطرات باران و از پاکی سفید برف;بلی رنگها از روح ادمی و دنیای پر رمز و راز انسان سخن میگویند و رنگهایی که انسانها بدان می پوشند و می نگارند و نقش میزنند نیز حکایت از گوشه ای دیگر از درون ایشان دارد.
رنگ زندگی است زیرا جهان بدون رنگ برایمان مرده جلوه میکند,رنگها ایده اغازین و ثمره نور اصلی بدون رنگ هستند و مقابل انها تاریکی بدون رنگ است.نور اولین پدیده در جهان است از طریق رنگها روح و طبیعت زنده جهان را برایمان اشکار میسازد.

 

 

و…

 

 

تصاویر فایل ( جهت بزرگنمائی روی تصاویر کلیک نمائید. ):

مقاله پاورپوینت نقش رنگ در دکوراسیون داخلی,تحقیق درباره رنگ ها,مقاله پاورپوینت درباره رنگ ها,مقاله در مورد رنگ ها در طراحی داخلی,مقاله نقش رنگ در طراحی داخلی,مقاله معماری نقشه رنگ ها در طراحی داخلی,معماری داخلی و رنگ ها,مقاله فنگشوئی,مقاله در مورد رنگ ها,تحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمیمقاله پاورپوینت درباره رنگ ها,مقاله در مورد رنگ ها در طراحی داخلی,مقاله نقش رنگ در طراحی داخلی,مقاله معماری نقشه رنگ ها در طراحی داخلی,معماری داخلی و رنگ ها,مقاله فنگشوئی,مقاله در مورد رنگ ها,تحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمیمقاله نقش رنگ در طراحی داخلی,مقاله معماری نقشه رنگ ها در طراحی داخلی,معماری داخلی و رنگ ها,مقاله فنگشوئی,مقاله در مورد رنگ ها,تحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمی

معماری داخلی و رنگ ها,مقاله فنگشوئی,مقاله در مورد رنگ ها,تحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمیتحقیق پاورپوینت درباره رنگ ها,رنگ در دکوراسیون داخلی,روانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمیروانشناسی رنگ ها در محیط معماری,مقاله درس مبانی هنرهای تجسمی,پروژه پاورپوینت درس مبانی هنرهای تجسمی,تحقیق برای درس مبانی هنرهای تجسمی

 

برای خرید آنلاین از زیر اقدام نمائید.

در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل

فرمت فایل: پاورپوینت – pptx
حجم فایل: 2 مگابایت