بررسی ساختمان مسکونی ویلا – رتبه اول بخش آپارتمان مسکونی، جایزه معمار 94
جوایز: رتبه اول بخش آپارتمان مسکونی، جایزه معمار 94
در طی دو دهه گذشته معماری در شهر تهران تحول پوچی را تجربه کرده. عدم سودآوری صنعت وکشاورزی از یک سو و تحریم ها از سوی دیگر باعث هجوم سرمایه ها به بازار مسکن شد و زمینهای کوچک ( 200-300 متری) به محل سرمایه گذاری برای عموم مردم تبدیل گشت. عموم مردم خانه های کوچک خود را تخریب کرده و به آپارتمانهای 4 -5 طبقه تبدیل کردند و به همین دلیل شهر مواجه شد با یکسری آپارتمانهایی که تمام ارزش آن به نما می باشد. در این پروژه خاص، ساختمان در انتهای یک بن بست درمیان دیگر ساختمانها(تودلی) قرار گرفته و از داخل خیابان به پروژه دیدی وجود ندارد بنابراین همان اندک جذابیت هم برای معماران وجود نداشت. از اینرو راهبردهای ذیل جهت طراحی پروژه در نظر گرفته شد.
خلق منظر برای پروژه ای که هیچ منظری نداشت
پروژه در انتهای یک کو چه بن بست مابین دیگر ساختمانها قرار گرفتهکه دید اصلی آن به یک دیوار سیمانی به ارتفاع 18 متر می باشد. با الهام گرفتن از یک داستان کودکانه ” آخرین برگ” (last Leaf)و با بهره گرفتن از هنر یک هنرمند نقاشی دیواری تصمیم گرفتیم تا بر روی دیوار سیمانی منظره ای را به تصویر بکشیم تا چشم انداز ساکنین را تغییر دهیم.
برای توضیحات بیشتر و مشاهده تصاویر به ادامه مطلب مراجعه نمائید…
اطلاعات عمومی پروژه
نام پروژه: ساختمان مسکونی ویلا
مکان: تهران، خیابان کریم خان زند، خیابان استاد نجات الهی، خیابان لباف، انتهای بن بست نارنگ، پلاک 45
دفتر معماری: گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا
معماران: علیرضا شرافتی، پانته آ اسلامی
همکاران طراحی: شبنم آزموده
سال اتمام پروژه: 1394
نوع: مسکونی
مساحت زمین: 237 مترمربع
زیربنا: 763 مترمربع
تاسیسات مکانیکی: علی غنی زاده
تاسیسات الکتریکی: علی پیل تن
پیمانکار: گروه طراحی ارش بعد چهارم فضا
کارفرما: شرکت آتین سازه، آقای مهندس آسویار
عکاس: علی دقیق
استفاده از مصالح بازیافتی حاصل از تخریب
با توجه به کمبود زمین در شهر تهران اکثریت پروژه های جدید از تخریب ساختمانهای 2 تا 3 طبقه و جایگزینی آنها با ساختمانهای 5- 6 طبقه بوجود می آید و مصالح حاصل از تخریب به اطراف تهران منتقل شده و عوارض زیست محیطی را بوجود آورده است. استفاده مجدد از مصالح یکی از راههای کاهش ضایعات ساختمانی است. در این پروژه تمامی آجرهای بازیافتی در طراحی نما و بخشهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار گرفته است و هزینه مصالح نما که بخش عمده ای از هزینه ساختمان است را به صفر کاهش داده است.
با توجه به اینکه3 متر از نمای ساختمان از داخل خیابان قابل مشاهده بود طراحی نما به نحوی صورت پذیرفت تا ساختمان حضور موثر خود در بافت اطراف را اعلام نماید.
خانه مسکونی ویلا، طرحی تحسین برانگیز از علیرضا شرافتی و پانته آ اسلامی است که رتبه اول جایزه معمار 94 را در بخش مسکونی بدست آورده است. در طی دو دهه گذشته معماری در شهر تهران تحول پوچی را تجربه کرده. عدم سودآوری صنعت وکشاورزی از یک سو و تحریم ها از سوی دیگر باعث هجوم سرمایه ها به بازار مسکن شد و زمینهای کوچک ( 200-300 متری) به محل سرمایه گذاری برای عموم مردم تبدیل گشت.
عموم مردم خانه های کوچک خود را تخریب کرده و به آپارتمانهای 4 -5 طبقه تبدیل کردند و به همین دلیل شهر مواجه شد با یکسری آپارتمانهایی که تمام ارزش آن به نما می باشد. در این پروژه خاص، ساختمان در انتهای یک بن بست درمیان دیگر ساختمانها(تودلی) قرار گرفته و از داخل خیابان به پروژه دیدی وجود ندارد بنابراین همان اندک جذابیت هم برای معماران وجود نداشت. از اینرو راهبردهای ذیل جهت طراحی پروژه در نظر گرفته شد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر اینجا را کلیک نمائید.
منبع تصاویر و متن: وبسایت معماری معاصر ایران – www.caoi.ir
source: Contemporary Architecture Of Iran – www.caoi.ir
با درود فراوان به مدیران وب سایت وزین پارساکد .
ضمن عرض خسته نباشید و تشکر از بابت انتشار این پروژه در وب سایت پارساکد، خوشنودی خود را از عدم تغییرات ویرایشی از سوی آن وب سایت وزین نسبت به تصاویر ارج و گرامی می داریم.
تنها یک خواهش داشتیم و آن این است. چنانچه مقدور باشد، عنایت فرمایید، لینک پروژه را نیز در اختیار کاربران محترمتان قرار دهید و یا اینکه در بخش ذکر نام منبع با توجه به صرف انرژی، زمان، هزینه و … برای تهیه مدارک و اثار معماری معاصر کشور از سوی وب سایت آرشیوی تحقیقاتی معماری معاصر ایران، عنایت فرموده نام منبع تنها به صورت متنی نباشد و لینک قابل کلیک باشد. ( اگر مقدور باشد موجب امتنان و خوشنودی است.)
موفق و پیروز باشید.
تیم وب سایت معماری معاصر ایران