پروژه انسان ، طبیعت ، معماری – معماری و موسیقی 35 اسلاید
پروژه پاورپوینت معماری و موسیقی,دانلود پروژه انسان طبیعت معماری,دانلود مقاله انسان طبیعت معماری
تعریف معماری:
شناخت معماری با شناخت عوامل تشکیل دهنده آن آغازمی شود. این برداشت در بر گیرنده کلیه عناصر کالبدی و ساختاری است و امور و مسائل جامعه شناختی فرهنگی – که از شاخه علوم انسانی نشأت گرفته -کلیتی را می سازد که بدان <معماری> اطلاق می شود .
تعریف موسیقی:
موسیقی تراوش احساسات و اندیشه های آدمی ومبین حالات درونی می باشد.
موسیقی در دوره پارینه سنگی در خدمت ترساندن حیوانات درنده – در دوره میانه سنگی در جهت رام کردن حیوانات و در دوره نوسنگی برای خشنود ساختن خدایان و دفع ارواح خبیثه مورد استفاده قرار گرفت .
یک فضای معماری همانند یک قطعة موسیقی است، که به دست انسان و با عاملیت او آفریده شده و با حضور انسان در آن آماده به نواختن می شود.
مراحل آفرينش يك اثر هنري :
بررسي و كند و كاو در حالات و كيفيات روحي هنرمند و شناخت نياز هاي عاطفي و رواني او كه در آفرينش آثارهنري نقش ويژه اي دارند معقوله ايست گسترده كه در اين مختصر تنها به اشاره اي بسنده خواهيم كرد. در تجزيه و تحليل مراحل مختلف آفرينش و شكل گيري هراثر هنري ساختار ذهنيت هنرمند كه رابطه مستقيم با نوع فرهنگ او دارد از اهميت زيادي برخوردار است. ذهنيت هر هنرمند دست آورد زمان ساختار اجتماعي روان شناسي و ايديولوژي و ساير عناصر فرهنگي معيني است كه در كل شكل و نوع جهان بيني او را آشكار ميسازد . بدين لحاظ هنرمند راستين بنا به ذهنيت ها و جهان بيني هاي متفاوت خود شيوه هاي افرينش متفاوت بر ميگزيند و از اين راست كه حتي بسياري از هنرمنداني كه ديدگاه ايديولوژيك و فلسفي مشابهي دارند و در اهداف هنري و مسايل شناسانه مشتركند در شيوه هاي آفرينش هنري اختلاف
چشم گير دارند هر دو هنرمند نميتوان يافت كه جهان را كاملا يكسان دريافت و احساس كنند و از اين رو است كه عنصر اصالت در آفرينش هنري مطرح ميشود . انديشه و پندار هنرمند از طريق تصاوير ذهني او متبلور مي شود و ماهيت تصويرهاي ذهني او با چگونگي ادراك و دريافت جهان عيني پيرامون او پيوندي ناگريز دارد. بنا بر اين ميتوان گفت كه نخستين مرحله در شكل گيري و آفرينش يك اثر هنري مرحله دريافت است كه در اين مرحله هنرمند نخستين انديشه و نمادي را كه در هيات اشكال مادي و محسوس ظاهر مي شود دريافت مي كند . دومين مرحله را مرحله تحليل مي ناميم كه در ذهن هنرمند از راه شهود و الهام در شكل عيني اين انديشه و نماد تغييراتي داده و صورت هاي خيالي به آن مي افزايد .
سومين مرحله در روند آفرينش يك اثر هنري مرحله آفرينش است كه هنرمند سرانجام براي بيان مفاهيم صورت هاي ذهني خود به انتخاب مواد و مصالح و ابزار كار و شيوه مناسب مي
پردازد و در اين راه از تمامي توانايي هاي تكنيكي و آگاهي هاي هنري خويش بهره ميگيرد .
انواع هنر:
مجموعه هنرهای زیبا به ۷ دسته تقسیم میشوند: (از نگاه ارسطو)
1- موسیقی
2- هنرهای دستی مانند:مجسمه سازی و شیشه گری…
3- هنرهای ترسیمی شامل: نقاشی و خطاطی و…
4- ادبیات شامل شعر و داستان، نمایشنامه ، فیلمنامه و نثر
5-معماری
6- رقص
7- هنرهای نمایشی: سینما و تئاتر و…
لویی کان:
معماری هنر چگونگی مصرف فضاست…
آدولف لوس:
زمانی که ما یک تپه و توده خاک به طول ۶ فوت و عرض ۳ فوت در جنگل رو به رو میشویم که با استفاده از بیل به شکل
یک هرم روی هم انباشته شده است
به فکر فرو میرویم و چیزی در درون ما میگوید :
«اینجا کسی دفن شده است» . آن توده خاک معماری است .
ابونصر فارابي در احصاء العلوم مي نويسد :
موسيقي علم شناسايي الحان است و شامل دو علم است : علم موسيقي عملي و علم موسيقي نظري ، امروزه نيز موسيقي دو شاخه دارد ، موسيقي نظري که اصول علمي و رياضي موسيقي را شامل است و در حقيقت از شاخه هاي فيزيک صوت محسوب مي شود ؛ ديگر موسيقي عملي که فني يا هنري به شمار مي آيد .
افلاطون در تعريف موسيقي مي گويد :
موسيقي يک ناموس اخلاقي است که روح به جهانيان و بال به تفکر ، جهش به تصور و ربايش به غم و شادي و حيات به همه چيز مي بخشد . جوهر قطعي است که خود برقرار مي کند و تعالي آن به سوي هر چيزي است که نيک و درست و زيبا است و با اين که نامرئي است شکلي است خيره کننده ، هوس انگيز و جاودان . و خلاصه آن که هنر ، زبان روح بشر و موسيقي زبان دل و عالي ترين تجلي و قريحه انساني است .
موزيك در فلسفه بمعناي تعليمات روحي در برابر ژيمناستيك؛ تعليمات جسمي وضع شده و معناي وسيعي داشت. شعر، رقص، علم بيان، دستور زبان و كليه هنرهاي زيبا را در يونان جزو موزيك مي دانستند . بعدها اين كلمه نزد روميها به انسانيت تعبير شد.
کشف کشاورزی و احساس نیاز به باد و باران سبب شد که اعتقاداتی در انسانها بوجود بیاید منجمله اعتقاد داشتن به قدرتهای جادویی و در نتیجه تولید صداهایی همراه با حرکات ریتمیک برای جلب توجه طبیعت جهت تولید رعد و برق – باران و باد .باور داشت که نمایش یک شی با کلمات ( آوازه خوانی ) موجب حصول آن می شود . هسته اصلی آوازهای دسته جمعی در این دوران پایه گذاری شد و موسیقی در خدمت دین قرار گرفت . همچنین از آواز و رقص در کشاورزی هم سود می جست و معتقد بود که گیاهان از آن تاثیر می گیرند و با موسیقی با طبیعت ارتباط برقرار می کرد. از این ” زبان ارتباطی ” بعدها آوازهای کلیسایی شکل گرفت.
تصاویر فایل:
خرید آنلاین:
در پایان خرید ، لینک دانلود فایل نمایش داده می شود و به ایمیل شما ارسال خواهد شد. راهنمای خرید و دانلود فایل- فرمت فایل: pptx – حجم فایل: 15 مگابایت
- برای دریافت پروژه های بیشتری برای درس انسان ، طبیعت ، معماری اینجا را کلیک نمایید.